28 Ekim 2009 Çarşamba
Patlıcan ve Biber Dolması
Dolma-sarma yemeklerini çok seviyorum. Bir ara büyük dolma biberlerim meşhurdu, pazardan büyüklerini alırdım benimle dalga geçerlerdi, "hani senin şu büyük dolmalardan mı?" diye :) Eltim bile benim dolmamı yedikten sonra dolma yapmaya başladı. İçinde farklı bir şey yok ama... Belki de el lezzeti.. Herkesin elinin lezzeti farklıdır...
Bekarken dolma yemeyen eşim, dolmacı oldu çıktı. "Evlenmeden önce ben hiç yemezdim" dediğin de, "belki de mecburen yiyorsundur, hani aç kalmamak için" :)) demiştim. "Yok dedi, gerçekten çok seviyorum" demişti. Anladım ki gerçekten seviyor... :)
Bir de siz deneyin bakalım beğenecek misiniz?
Yarım kilo dolmalık pirinç
4 tane dolmalık patlıcan
3 domates
Yarım demetten az maydanoz,
taze nane ve yeşil soğan
Baharat1 diş sarımsak
Tuz / yağ
1 orta boy soğan
yarım kaşık biber salçası
Yarım limon
Patlıcanlarınızı oyun ve biberlerinizin de başını çıkartın. Biber başlarini atmayın, üzerine kapatacaksınız. Siz içini hazırlayana kadar tuzlu suda bekletin.Pirinci yıkayın ve suyunu süzdürmeye bırakın. Bir yandan da domateslerin kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayğn. Yeşillikleri de yıkayıp doğradıktan sonra soğanı küçük küçük doğrayın. Limonun suyunu, yağı, tuzu, salçayi, baharatları ve ince doğranmış sarımsakları da ekleyip karıştırın.
Tuzlu suda bekleyen patlıcan ve dolma biberlerinizi tekrar bir sudan geçirdikten sonra içlerini doldurun. Üstünü gçcmeyecek kadar su koyup, kısık ateşte pişirin...
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
canım bloğun hayırlı uğurlu olsun dolmalarda gel beni ye diyor ellerine sağlık sağlıkla mutlu kal sevgilerimle...
Sağol canım teşekkür ederim.
O dolmalar küçük sen benimle dalga geçtikleri dolmaları görmelisin :D
Yorum Gönder