30 Ekim 2009 Cuma
Tavuklu mantar
Mantar sotenin tavuklusunu İstanbul'da oturan bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Misafirliğe geldiğinde beraber yapmıştık. Eşim çok sevmişti, hatta "mantar yapacağın zaman söyle bir arkadaşımı çağırayım" dedi :) Bu lezzeti arkadaşlarıyla paylaşmak istedi herhalde...
Dün söyledim yapacağımı ama misafir getireceğini düşünmemiştim ya da öyle denk geldi. Tabakta kalmamıştı bile :))
3-4 kişilik
1 but
1 paket mantar
3 domates
2 sivri biber
1 kaşık salça
1 soğan
Biraz maydanoz
Tuz, kırmızı biber, kara biber
Mantarları kesmeden önce suda bekletin. Biraz suyun içinde kalan mantarların üzerini temizleyerek doğrayın. Domatesi, soğanı, sivri biberi, maydanozu doğrayın. Butu da kucuk kucuk doğrayın. Uygun bir tavaya yağ koyarak ilk önce butu biraz pişirin sonra karışımı ekleyin. Bir iki ke karıştırdıktan sonra da salçayı ekleyin, sonra mantarları da koyun. Tuzu ve baharatlarını da ekleyerek, kısık ateşte pişmeye bırakın...
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
OOoooo bizimde bugün menüde tavuklu mantar var ama bizimki kavurma tarzı:))
:)) Afiyet olsun
ellerine sağlık cecenyam, kaç gündür sulu yemek yemiyorum ya, şöyle suyuna da ekmeği banacaksın off süper :)
O zaman menü de bugün bu olsun :))
Yorum Gönder