29 Ekim 2009 Perşembe

Yalancı Karnıyarık


Bu karnıyarığı annem yapardı. Kıymalı olmamasına rağmen tadı çok güzel, fazla bir farkı yok, işlem aynı sonuçta... Evde kıyma olmadığı zamanlar yapıyorum. İçindeki malzemelerden dolayı hesaplı da ;)... Denemenizi tavsiye ederim, bana hak vereceksiniz...

7 orta boy kemer patlıcan
3 domates
2 sivri biber (Çarliston biber de kullanabilirsiniz.)
2 orta boy soğan
2 patates
1 kaşık salça (biber salcası da kullanabilirsiniz, biberse yarım kaşık)
Biraz maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber...

İçini hazırlamaya soğanlardan başlayarak soğanları küçük küçük doğrayın. Tencereye yağı da koyup soğanları kavurun, hafif pembeleşince yine küçük küçük doğradığınız domatesleri de ekleyin. Daha sonra küp küp doğradığını patates ve biberleri de ekleyin.. Göz kararı maydanozları ayıklayın, saplarını koparın ve doğrayın. Salçayı, tuzu, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyip karıştırın.

Patlıcanları tamamen soyun, yıkayın ve süzülmeye bırakın. Daha sonra üstlerine bir kaç bıçak darbesiyle delikler delerek kızartın. Biraz soğuyunca ortasını açarak önceden hazırladığınız içten doldurun. Üzerine domates-biber koyarak, tepsi de veya geniş bir tencere de üzerine gelecek şekilde su koyarak pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: