30 Kasım 2009 Pazartesi

Bayram kavurması

Kurban bayramında kavurma olmazsa ayıp olur :) İlk gün kayınvalideme yardımla geçti, akşama doğru eşim "ben acıktım" sinyalleri verince, yemeği yapmak bana düştü. 3 kat beraber yemek yedik, bu kavurmam da çok beğenildi. Yanına bir de salata... Salatayı yaparken parmağımı kesince salata işini devrettim :) Acile götürelim mi diye dalga geçseler de, izi hala parmağımda ve hala acıyor biraz, nasıl kestiysem... :))


Yarım kilo kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Etlerinizi kuşbaşı doğrayın ve bir kere sudan geçirin. Yıkadığınız etleri yağ koymadan tencereye koyun ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Başka bir tencere de pilavınızı yapın ve dinlenmeye bırakın. Etler büyük ölçüde kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzunu koyun. Biraz daha kavurduktan sonra ocağı kapatın. Bir kasenin içine ilk önce et koyun, üzerine pilavı koyun ve bir kaşıkla bastırın. Düz bir tabağa ters çevirerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: