Bizimkiler mercimek çorbasını çok severler ama mercimekte bir yere kadar gidiyor :) Çorbalarım ya mercimek çorbası, ya tarhana çorbası ya da şehriye çorbası. Yeni bir çorba denemenin vakti geldi de geçiyor bile. Artık misafir ağırladığım da bu çorbadan yapacağım.
Tarif için Fatoş arkadaşıma teşekkür ederim... Resimlerini çektikten sonra "hangi resim daha iyi olmuş" diye sordum eşime. Çorba resmine geldiğimizde, "hmm şu leziz çorba" dedi :) Sofra da sadece güzel olduğunu söylemişti ama "leziz" olduğunu duymak o kadar motive etti ki beni... Belki de bilmeden söyledi :)
Resim çekerken özellikle tanesinden çok koydum ki, içinde ne olduğu görünsün diye... Suyunun az olduğundan değil.
2 yemek kaşığı tereyağı ya da 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
8 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, nane
Tuz, karabiber
Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İçine suyunu katın. Kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra şehriyeyi ve tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda çevirin. Üzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin.
Afiyet olsun
1 adet kuru soğan
8 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, nane
Tuz, karabiber
Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İçine suyunu katın. Kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra şehriyeyi ve tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda çevirin. Üzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder