5 Aralık 2009 Cumartesi

Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası


Geçenlerde yine yapmıştım ama çok güzel olduğundan resimlemeye fırsat kalmamıştı. Önceki gün yine yaptım ve kızıma yedirirken alelacele fotoğrafladım, o yüzden fazla özenli olmadı fotoğraf. Ama tadını tek geçerim...
Şu soğuk günlerde sıcak sıcak içinizi ısıtacak bir çorba...


8 su bardağı tavuk suyu veya su
Yarım su bardağı tel şehriye
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Nane, pulbiber

Terbiyesi için;

1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt

Az yağda salça kavrulur, tavuk suyu ya da da suyu ilave edilir ve tuzu eklenir. Kaynayınca şehriyeler ilave edilir. 10-15 dakika şehriyeler pişince terbiyesi hazırlanır. Yumurta sarısı, limon suyu, un ve yoğurt güzelce karıştırılır. Çorbadan azar azar su ilave edilerek ılındırılır. Hızlı karıştırarak çorbaya ilave edilir. Kıyılmış maydonoz ve baharatlar ilave edilerek 2-3 dakika daha pişirilir. Servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerinize saglik. Iyi haftalar diliyorum.