Geçen kış yapmıştım bu pastayı, 1 sene olacak neredeyse...Pasta canavarı olarak gidip gelip yemiştim. Şimdi canavarlar fazlalaştı :) Aslında basit ama eğer yorarsa yuvarlama kısmı yorabilir. Ben yuvarlama da zorlanmıştım biraz. Mutlaka denemelisiniz, çok güzel bir pasta oluyor. Görüntü olarak profiterole benziyor.
1 paket margarin
2 yumurta
3 su bardak un
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
1 su bardağından biraz az şeker
Üstü için
Çikolata sosu
İçi için
4 çay bardağı hindistan cevizi
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Hindistan cevizini ve şekeri bir su bardağı sütle akşamdan ıslatalım .Yumuşamış margarini, yumurtayı, unu, şekeri, vanilya ve kabartma tozu, kakaoyu yoğurun. Hamur yumuşak bir kıvamda olmalı. Ceviz büyüklüğünde toplar elde edin. İçleri içli köfte şeklinde oyup akşamdan ıslatılan hindistan cevizi koyun, yuvarlak bir şekilde kapatıp tepsiye dizin. Piştikten sonra sonra soğutulup sıcak sosa batırılır.
Afiyet olsun...
3 yorum:
Canım bloğun hayırlı olsun, çok beğendim. Sık sık uğrarım inşaallah.Bu çikolatalı pastaya benim kızlar bayılır, deneyeceğim.Sana başarılar diliyorum. Selamlar...
hımmmmmm....çok güzel görünüyo...aklımda olsun
harika görünüyor yaa ellerine sağlık ablacım bel geldiğimde bana yapma ben ozaman sorarım sana:D
Yorum Gönder