Gelelim tarifimize...
Yarım kilo taze fasulye
7 orta boy patates
4 diş sarımsak
Yağ, tuz, kırmızı biber
Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın. Yıkadığınız fasulyeleri üçe bölün, fasulye yemeği yaptığımız gibi. Bir tencereye su koyup fasulyeleri haşlayın. Başka bir tencereye patatesleri yıkayıp koyuni onları da haşlayın. Fasulye haşlanınca süzün, patatesler de soğuyunca soyun. Bir kabın içinde ilk önce fasulyeleri çatalla ezin, sonra patatesleri ezin, tuzu da ekleyin..
Bir tencereye biraz yağ, kırmızı biber ve dövülmüş sarımsaklarınızı da ekleyip sarımsakların kokusu çıkana kadar kızdırın. Kızmış yağa hazırladığını patates-fasulye ezmesini koyun ve iyice karıştırın. Servis tabağına alın ve isterseniz üzerine biraz yağ ve kırmızı biber ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
2 yorum:
ellerinize sağlık sevgiler..
çok ilginçmiş simira hiç duymamıştım merak ettim nesibe ellerine sağlık görüntü fena değil tadı da güzeldir eminim sen sevdiğine göre mutlaka deniycem
Yorum Gönder