Bu pastayı geçen gün misafirliğe götürdüm. Arkadaşım çok beğendi. Motorla gittiğimizden dolayı bozulmasın diye resimde göründüğü gibi bir tabağa (borcamın kapağı :) almak zorunda kaldım ve biraz buzlukta beklettim. Büsküviler bozulmasın diye de bağladım... Misafirliğe götürdüğüm için içini gösteremeyeceğim ama tadı çok güzeldi. Artık kısmet bir dahaki sefere, o zaman içini de çekerim ;)...
7 tane halley
5 tane petibör büskivi
1 paket kremşanti
Yarım paket çikolata sosu
2 su bardağı süt
Bir kapta krem şantiyi 1 bardak sütle mikserle çırpın. İçine halleyleri dörde keserek ve büskivileri bira büyükçe kırarak ilave edin. Halley ve büskiviler iyice krem şantiye iyice karıştıktan sonra buzdolabına koyun, 1-2 saat kadar soğusun. Dolabtan çıkardıktan sonra pastayı koyacağınız kaba streç film serin ve pastayı içine dökün. İyice bastırıp yerleştirdikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin. Yarım paket çikolata sosunu da 1 su bardağı sütle pişirin. Pastanın üstüne çikolata sosunu da döktükten sonra hindistan cevizi, muz ve kenarlarını büsküvi ile süsleyebilirsiniz...
5 yorum:
Daha önce yemiştim çok güzel bir pasta,ellerine sağlık canım...
halleylerden pasta olabilecegini hiç düşünmezdim.ellerine saglık.
ellerine sağlık canım halleyli pasta denemedim hiç.deneyeceğim...iyi hafta sonları diliyorum sevgiler....
COK GUZEL GORUNUYOR
ELLERINE SAGLIK...SEVGILER
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler...
Nelerden pasta yapılıyor Eylem, halleyden mi olmasın :))
Yorum Gönder