2 Aralık 2009 Çarşamba

Köstebek Pasta


Bu pastayı arefe günü yaptım. Kaynım pasta yapmamı istemiş, kayınvalidem de yemeğe gelmek istemişti. Ben de hepsini yemeğe çağırdım. Acelem olduğundan içini çekemedim. Üzerine kızımın çikolatalarını bıçakla keserek koydum :) Servis yapacağınız zaman keserken dikkatli olmak gerekiyor, üzerindeki ufalanmış kekler dağılabiliyor. Bir de daha erken yapın ki dolabta soğuyup dinlenebilsin. Ben yemeği ve pastayı ucu ucuna yetiştirdiğim için soğumaya fırsatı olmadı pastanın.


2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
2 kabartma tozu
1 vanilya
Yarım paket kakao
Alabildiğine un

İçi için:

1 su bardağı süt
1 paket krem santi
3 tane muz

Yumurta ve şekeri çırpın, süt, yağı da koyup karıştırın. Kakao, un ve en son da kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin (en son eklediğinizde daha güzel kabarır) ve karıştırın. Küçük bir tepsiye dökün, 175-200 derece arası fırında ilk 20 dk açmamak kaydıyla pişirin. İlk 20 dk'dan sonra pişme durumuna göre ayarı artırabilirsiniz. Keki soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kenarından 2 santim bırakarak kekin içini kaşık yardımıyla oyun. İçine isterseniz muzu dilimleyerek isterseniz tüm olarak koyun. 1 bardak sütle, krem santiyi mikserle çırpın. Muzların üstüne hazırladağınız şantiyi dökün. Çıkardağınız kek parçalarını krem şantinin üzerine ufalayın ve biraz bastıra bastıra ufalanmış keklerin yerleştirin. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

emine ünal dedi ki...

Ooo Nesibe bu pastanın içinde köstebek olabiirmiyim??:))

Küçük Sofra dedi ki...

Ol ol :))