1 Aralık 2009 Salı

Adana Lahmacunu

Bu lahmacunun özelliği evde değil, her türlü pişirimi yapan fırınlara verilip orada pişirilmesidir. Eşim özellikle "Adana Lahmacunu" yazmamı istedi. :)) Malzemenizi azaltabilirsiniz kişinize göre. Biz çok kalabalıktık ben de o yüzden yaptığımız gibi değiştirmeden yazmak istedim. Normalde kaç adet olduğu yazılır üstüne ama bu sefer fırıncılar yazmamış, adet olarak olarak kaç tane çıktığını söylemek isterdim.

1,5 kilo kıyma
3 kilo soğan
2 kilo domates
2 bağ maydanoz
2-3 çorba kaşığı biber salçası
Karabiber, kırmızı biber,
Tuz, yağ

İlk önce soğanları soyun ve küçük küçük doğrayın. Doğramakla uğraşmak istemiyorsanız robotta da kıyabilirsiniz fakat soğanları kıyma işlemi bittiğinde soğanın suyunu sıkmalısınız. Domateslerin de kabuklarını soyun, onları da aynı şekilde küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırın, baharatları, tuzu, yağı ve salçayı ekleyin. Elinizle iyice karıştırdıktan sonra mahalle fırına gönderin.

Afiyet olsun...



2 yorum:

annesiningülü dedi ki...

valla nasıl çekti canım :)
ellerine sağlık

Küçük Sofra dedi ki...

Buyur gel Adana'ya doğru :))