14 Aralık 2009 Pazartesi

Ispanaklı Sarma Börek


Bu böreği dün denedim benim çok hoşuma gitti, hele kıtır tarafları tepsinin dibinde kalanlar... :) Biraz daha yufka kaldı, onları da peynirli yapmayı düşünüyorum. Margarin kullanmadım ve yağı daha az kullandım, malum merciiden yağlı olmuş şikayeti gelmesin diye... :))Şaka bir yana nefisti... Bir büyük fırın tepsisi çıkıyor ve gördüğünüz büyük tabaktaki hepsi... Kalmadı tabi, ben sabaha da kalır diye umud ederken çerez gibi yendi.

3 yufka
Yarım kilo ıspanak
70 gr. margarin (ben kullanmadım)
yarım fincan süt
yarım fincan sıvı yağ
1 soğan
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un

Önce küp küp doğranmış soğan, daha sonra temizlenip doğranmış ıspanak yaprakları yağda sote edilir. Ispanaklar biraz soğuduktan sonra 2 kaşık un azar azar ilave edilip karıştırılır (bu işlem ıspanak suyunu salmasın diye yapılır). Yufkalar ortadan ikiye ayrılır, eritilen margarin ve süt-sıvı yağ karışımı her kata sürülmek kaydıyla 3 kat yapılır (süt-sıvı yağ karışımı margarine oranla daha az kullanılmalı). Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir sonra yufka rulo yapılıp 10-12 cm arayla kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kalan diğer yufkalar içinde aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 C'ye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

6 yorum:

Unknown dedi ki...

canım çekti valla.ellerine saglık

Hansa dedi ki...

çok severim ıspanaklı her böreği eline sağlık.
sevgiler...

TuruncuTatlar dedi ki...

oy oy oy arkadaşımın börekleri ne güzel olmuş ellerine sağlık nesibecim sevgiyle kal..

CAHİDE dedi ki...

Ne kadar iştah açıcı görünüyorlar.Ispanağa hiç dayanamam zaten ellerine sağlık canım...

Secde dedi ki...

Ben bu yemeği bizzat tattım. Herkese biran önce yapıp yemesini tavsiye ederim :)...

meltemmutfakta dedi ki...

Bayılırım Ispanaklı böreğe ellerine sağlık :)
sevgiler...