11 Aralık 2009 Cuma

Patates Ezmesi (Püresi)


Eşim sık sık "hafif yemekler yemeliyim" diye söyleniyor. Ne yapsam "az yağlı olsun" deyip duruyor. Börek yapacaktım vazgeçtim. Patatesleri haşladım, güya salata yapacağım. Birden aklıma düştü vazgeçtim salatadan, püre yaptım. :) Ben patatesi çok seviyorum, ne olursa yiyorum... Bence hafif bir yemekti ama bir de eşime sormak lazım.. :)

5 tane orta boy patates
2 tane orta boy soğan
1 kaşık salça
Yağ, tuz,
Kırmızı biber, kara biber

Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri soyun. Bir kabın içinde çatalla ezin. Tencereye yağı koyup biraz kızdırın. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve salçayı ekleyin. Baharatları ve tuzu da ilave ettikten sonra ezdiğiniz patatesi koyun. Soğanlı salçayla iyice karıştırdıktan sonra servis yapın. Yoğurt yakışıyor yanına.

Afiyet olsun...

7 yorum:

Kendimce dedi ki...

hoşgeldiniz sefalar getirdiniz çağırdınız geldim umarım daha sık görüşürüz bundan sonra sevgiler

Küçük Sofra dedi ki...

Siz de hoşgeldiniz... Her zaman beklerim..

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

ellerine sağlık çok şık görnüyor .patatesin tadı başkadır her hali sevilir.
sevgiler

peynir hösmelimi dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim.Evet hafif olmus bencede:))
Künefe icin malesef tuzsus olacak canim.
Sevgilerimle.

Küçük Sofra dedi ki...

Hoşgeldin canım teşekkür ederim...
Bir gün denerim inş.

CAHİDE dedi ki...

Aaa ben bunu ana yemek olarak yapıyorum.İçine bol reyhan çok yakışıyor.yanınada mutlaka turşu olmalı.Ellerine sağlık canım...

Küçük Sofra dedi ki...

Ana yemek olarak yapmıştım zaten :)
Teşekkür ederim. Reyhan denemedim hiç.