18 Aralık 2009 Cuma

Etli Taze Fasulye


Taze fasulye yapmaya karar verdiğimde eşim, "et varsa etli yap" dedi. Onun arzusu üzerine etli yaptım, çok güzel oldu. Normalde de taze fasulyeyi çok severim, nasıl olursa yerim. O akşam misafirimize de kısmet oldu... Hatta resim bile acele oldu, misafire vereceğim tabağı hemen çekeyim diye... :)

Yarım kilo taze fasulye
300 gr kuşbaşı et
4 tane domates
1 büyük baş soğan
1 kaşık salça
Tuz, arzuya göre baharat

Taze fasulyeleri temizleyip verev olarak doğrayın ve yıkayın. Kuşbaşı etlerinizi de bir kere yıkayarak tencere de biraz kavurun. Kavrulan etlerin üzerine soğanları da ekleyip soğanları da öldürün. Salçasını da ilave edip, fasulyeleri koyun. Üstünü geçinceye kadar su ekleyin, tuzunu ve baharatını da ekleyerek kapağını kapatın. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Afiyet olsun...

5 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Mardin'de sevdiğim fasulyeler yoktu..Oranın fasulyesi etli ama kılçıklıydı...Ayşekadın bulursam gökten kapardım..Adana'ya geleli fasulyeye doyduk...Mübareğin inanılmaz lezzeti var..Bilemiyorum belkide buranın toprağındandır..Çukurova'nın toprağı bereketli olur derlerya..
Eline sağlık küçüksofra şimdi doğru değilmi:)))))

aysesueda dedi ki...

merhaba kardeşim ellerine sağlık fasulye çok güzel görünüyor

paşakızı mutfakta dedi ki...

Etli olan herşeye bayılırım.Ellerinize sağlık..

Küçük Sofra dedi ki...

Akasyakokusu; oldu bu sefer :))
Adana'ya hala alışamayan bir ben varım herhalde :D

aysesueda; teşekkür ederim canım..

paşakızı; sağol canım, ben de etoburlardanım :))

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Yorumunuza ve güzel dileklerinize çok teşekkürler...Yemeğiniz harika olmuş bizim evde de zeytinyağlısı seviliyor...Ellerinize sağlık...
Sevgiler...