9 Aralık 2009 Çarşamba

Kürdansız Kürdan Kebabı :)



İlk başta bir ricada bulunarak başlamak istiyorum. Eğer blogumdan yemek yaparsanız bunu benimle paylaşın lütfen. Denediğinizi ve fikirlerinizi bilmek isterim... Şimdiden teşekkür ederim...

Aslında bu kürdanlı olur ama ya evde kürdan kalmamışsa... :) O zaman da Kürdansız Kürdan Kebabı olur... :) Bu isim benim eserim :))Patlıcan ve et birbirine çok yakışıyor. Seviyorum etli yemekleri... Ben bir etoburum :) Ana besin maddemiz zaten süt ve ettir ama bunu otçullara anlatmak biraz zor.
Ben lafı uzatmadan, Kürdansız Kürdan Kebab'ımla sizi baş başa bırakıyorum. Olur da kürdansız yaparsanız beni anarsınız...


6 adet kemer patlıcan
250 gr kıyma
1 adet soğan
yarım demetten az maydanoz
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Kıvam için biraz ekmek içi
1 su bardağı su1 kaşık salça
Kızartmak için yağ

Pilav için;

2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Tuz

Kemer patlıcanlarınızın kabuklarını tamamen soyun. Uzunlamasına doğrayın ve tuzlu suya bastırın. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken, iç köftesini hazırlayın. Soğanı, maydanozu ince doğrayarak kıymaya ekleyin. Yumurtasını kırın, ekmek içini ve baharatları da ekledikten sonra yoğurun.Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp tekrar bir sudan geçirin, kuruması için bir havluya serin ve yine üstüne bir bez örterek suyunu alın. Tavaya yağ koyup kızdırın. Kızdırdığınız yağda patlıcanları kızartın. Kızarttıklarınızı bir tepsiye kağıt peçete sererek onun üzerine alın. Patlıcan çok fazla yağ çekiyor, ayrıca yemeğe yağ koymanıza gerek kalmıyor. Kızarmış patlıcanlar biraz soğuduktan sonra içine ceviz büyüklüğünde köfteler koyarak sarın. Üzerine kürdan batırın, kürdan yoksa ucunu alt tarafa denk getirin ki dağılmasın.
Salçayı suyla birlikte karıştırın ve ona da azıcık tuz ekleyin. Bu sosu tencereye dizdiğiniz patlıcan kebabının üzerine dökün. Kısık ateşte köfteler pişene kadar pişirin.

Pilav yapımı;
Pirinci yıkayın. Yağı tencerede az kızdırdıktan sonra pirinci ekleyin ve biraz kavurun. Kavrulduktan sonra suyunu da katarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Arzuya göre pilavınızı şehriyeli de yapabilirsiniz...

Afiyet olsun....

11 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine saglik nefis görünüyor .tarifleriniz ve resimler harika emeginize saglik

emine ünal dedi ki...

Ay Nesibe ne güldüm kürdansız kürdan kebabına,kibrittemi yoktu:)))eline sağlık canım..

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR....SEVGİLER..

Küçük Sofra dedi ki...

Emine valla kibritte yoktu, çakmak kullanıyorum. :)) Fena mı marka gibi üstüme oturdu :))Reklam olur belki :))

Didem; teşekkür ederim canım...

Gülcan; çok sağol canım, aslında makinam eski biraz ama bu foto benim de çok içime sindi. :))

CAHİDE dedi ki...

Nefis bir yemek olmuş.Kürdansızı ilk kez görüyorum,değişik olmuş.Ellerine sağlık canımsın...

Küçük Sofra dedi ki...

Özellikle olabildiğince üretken ve pratik zorunda hanımlar, çünkü daha bir sürü iş onları bekler :))

Bu pratiklik değil tabi de, herkesin aklına gelebilecek bir şey. Olmayınca oluruna bakacaksın :)) Teşekkür ediyorum canım

pelince dedi ki...

Çok değişik ama güzel olmuş.. ellerine sağlık...
Kısırı da ilk kez bu şekilde yapıldığını gördüm...Adananın lezzetleride bambaşkadır...
Sevgiler...

Küçük Sofra dedi ki...

Teşekkür ederim.

Adana'lı mısın yoksa? :)) BU kısır daha güzel :)))

Narince dedi ki...

Patlıcan ve et. Kesinlikle harika!Kürdanlı ya da kürdansız.

mutfaktakizaman dedi ki...

iadeyi ziyarete geldim;)

ellerine saglik kurdansiz murdansiz nefis olmuss:)))

gorusmek uzere;))

sevgiler

Küçük Sofra dedi ki...

Hoşgeldin, siz böyle geldikçe ben bir mutlu oluyorum bir mutlu oluyorum sorma :))
Pastalarımdan buyrun ;)

Her zaman kürdanlı olmaz, yenilik yapmak lazım di mi? :)