27 Ekim 2009 Salı

Kolay su böreği


Su böreğini çok severim ama yapımı bana iki küçük çocukla zor geliyor. En son 2,5 sene önce yemiştim, kızıma hamileydim annem yapmıştı. İşte ben de, bu su böreği açlığını yalancılarıyla dindirmeye çalışıyorum. :) Ama bu böreği denediğiniz de göreceksiniz tadının farklı olmadığını... İki kere yaptım bu ikinci deneme ve normal yuvarlak borcam tepsisinde yaptım. Neyse tarife geçeyim fazla uzatmadan...
Tarif, Zehra arkadaşıma ait. Teşekkürler Zehra...

5 adet yufka,
2 yumurta
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvıyağ,

İçi için:
beyaz peynir
rendelenmiş kaşar peyniri
maydanoz

Bir yufkayı çukur bir fırın kabına yerleştirip kenarlarını kaptan sarkıtalım. Ayrı bir yerde süt yumurta ve sıvı yağı karıştırıp kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp sütlü karışıma katın . Bu karışımın yarısını çukur kaptaki yufkanın üzerine dökün, ortasına peynir karışımını koyup kalan yufkalı sütlü karışımıda kaba koşaltıp kebarlarından sarkan yufkayı üstüne kapatıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun...

2 yorum:

emine dedi ki...

bu tarifi deniycem mutlaka su böreği hastasıyım bende ama hep hazır almak zorunda kalıyorum yapımı çok zahmetli geliyor ellerine sağlık ve seni kutluyorum nesibe iki çocukla böyle güzellikler yapabilmek hiç kolay değil emeğine sağlık hamarat arkadaşım :)

Küçük Sofra dedi ki...

Teşekkür ederim canım, senin güzelliğin...
Muhakkak dene, en azından benim gibi açlığını dindirir :D