30 Ekim 2009 Cuma

Tavuklu mantar


Mantar sotenin tavuklusunu İstanbul'da oturan bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Misafirliğe geldiğinde beraber yapmıştık. Eşim çok sevmişti, hatta "mantar yapacağın zaman söyle bir arkadaşımı çağırayım" dedi :) Bu lezzeti arkadaşlarıyla paylaşmak istedi herhalde...
Dün söyledim yapacağımı ama misafir getireceğini düşünmemiştim ya da öyle denk geldi. Tabakta kalmamıştı bile :))


3-4 kişilik

1 but
1 paket mantar
3 domates
2 sivri biber
1 kaşık salça
1 soğan
Biraz maydanoz
Tuz, kırmızı biber, kara biber

Mantarları kesmeden önce suda bekletin. Biraz suyun içinde kalan mantarların üzerini temizleyerek doğrayın. Domatesi, soğanı, sivri biberi, maydanozu doğrayın. Butu da kucuk kucuk doğrayın. Uygun bir tavaya yağ koyarak ilk önce butu biraz pişirin sonra karışımı ekleyin. Bir iki ke karıştırdıktan sonra da salçayı ekleyin, sonra mantarları da koyun. Tuzu ve baharatlarını da ekleyerek, kısık ateşte pişmeye bırakın...

Afiyet olsun.

4 yorum:

emine ünal dedi ki...

OOoooo bizimde bugün menüde tavuklu mantar var ama bizimki kavurma tarzı:))

Küçük Sofra dedi ki...

:)) Afiyet olsun

Ebedi dedi ki...

ellerine sağlık cecenyam, kaç gündür sulu yemek yemiyorum ya, şöyle suyuna da ekmeği banacaksın off süper :)

Küçük Sofra dedi ki...

O zaman menü de bugün bu olsun :))