27 Ekim 2009 Salı

Pudingli Köstebek Pasta



Pudingli köstebek pasta

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
2 kabartma tozu
1 vanilya
Yarım paket kakao
Alabildiğine un

İçi için:

İstediğiniz herhangi bir puding.
Pudingi yapmak icin süt.
Arkasındaki tarife göre pudingi pişirin ve biraz soğumaya bırakın...
1 su bardağı sade gazoz

Dışı için:

2 su bardağısüt
2 çorba kaşı ğı şeker
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Kakao

2 yumurta ve şekeri çırpın, süt, yağı da koyup karıştırın. Kakao, un ve en son da kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin (en son eklediğinizde daha güzel kabarır) ve karıştırın. Eğer biraz yüksek olmasını istiyorsanız buyuk bir tepsi de pişirmeyin. Benim tepsim büyük geldi o yüzden fazla kabarmadı normal olarak.
Keki soğumaya bırakın, ılıyınca 1 bardak gazozla keki ıslatın, yuvarlak bir tepsiye ters çevirin ve içini kenarlarından 2 santim kalacak şekilde oyun. Çıkan kek parçalarını başka bir tabağa alın. Yaptığınz pudingi içine dökün ve yayın. Ayırdığınız kekleri pudingin üzerine yayın, biraz elinizle bastırın. En son olarak yaptığınız dış kremasını kekinizin uzerine dökün ve her tarafını kaplayacak şekilde sürün. Dilediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz...

Afiyet olsun...

3 yorum:

emine dedi ki...

bende kekleri genelde meyveli sodalarla ıslatıyorum güzel oluyor gazoz hiç denememiştim deniycem mutlaka ellerine sağlık nefis görünüyor

Küçük Sofra dedi ki...

Sodayla ben hiç denemedim. Zaten çokta farkları yok sodayla sade gazozun. Soda daha keskin sadece.
Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

canım çekti ya.. çok güzel görünüyor bende istiyorum..