2 Kasım 2009 Pazartesi

Patates mantısı


Yine nette dolanırken gördüğüm tariflerden biri. Ha bugün ha yarın derken yapmıştım. Aksi gibi eşim o gün dükkandan geç gelmişti ve yiyemedi tabi. Dolaba koydum kalanını belki yetişir diye ama sarımsaklı olduğundan fazla dayanmadı... Püf noktası patatesin soğuk olması ve yoğurdun sert olması... Süzme yoğurt ya da paket yoğurtları sulandırmadan koyabilirsiniz...


3-4 patates
yarım demet maydanoz,
tuz, karabiber
İçi için:
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Sosu:
Kırmızı biber
Yağ

Patatesler haşlanır, biraz soğuduktan sonra çatal yardımıyla ezilir. Patatesleri ezdikten sonra içine kıyılan maydanozu, tuzu ve karabiberi atılır. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapılır, ortası parmağımızla delinir tabağa dizilir. İçlerine sarımsaklı yoğurt koyulur ve üzerlerine kızdırdığımız tereyağ ve kırmızı biber dökülür.

Afiyet olsun...

2 yorum:

ilal dedi ki...

bu çok lezzetli birşey oluyor...dur ben bunu yarın yapayım

Küçük Sofra dedi ki...

Hadi bakalım Peri'ciğin annesi... :)