22 Kasım 2009 Pazar

Kıymalı tarhana çorbası


Az olan kıymadan iki çeşit yemek çıkarabilmek zorundayız şu anki ekonomik durumda... Geçen gün yine tarhana çorbası yaptım ama sürekli aynısı olmuyor, yeni eklemeler yapmak lazım. Ben de bu seferkine kıyma ve domates rendesi ekledim. Çokta güzel oldu. Bir keresinde de çarliston biberlerden doğramıştım küçük küçük... Eee mutfak demek yeni tatlar demek... :)

5 bardak su
200 gr kıyma
1 çay bardağından biraz az tarhana
1 yemek kaşığı salça
1 tane domates
Yağ, tuz, nane, kırmızı biber

Tencereye biraz yağ koyarak kıymayı kavurun. Domatesi rendeleyin ve onu da ekleyin. Kıymayla domatesi biraz çevirdikten sonra salçayı da ekleyin. Daha sonra 5 bardak suyu tencereye boşaltın ve hemen tarhanayı karıştırarak ekleyin, sonra da baharatlarını ve tuzunu ilave edin. Hiç durmadan pişene kadar sürekli karıştırın ki topaklanmasın... Kaynayınca altını kısıp kendi halinde 5 dk daha kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra üzerine nane serpebilirsiniz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

selamlar canımetkinliğe katılma şartı çayla beraber alınabilecek olması ve de etkiniğe elzemhobiye gönderiyorum şeklinde yazı yazıp link vermeniz gerekli.ben de almak istiyorum derseniz gelibolu17 yada diğerleriyle görüşmeniz gerekli. gönüllü sistemiyle çalıiıyor. o da sırayla gidiyor. siz teklif götürün şimdiden tam istediğiniz zaman aralığı olur mu bilmem.sağlıcakla...

Küçük Sofra dedi ki...

Teşekkür ederim canım.